به پلیمر های ساخت بشر ، پلیمر مصنوعی می گویند . پلیمر های مصنوعی انواعی دارد که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا خواهید شد . در حالت کلی پلیمر ها از واحدهای ساختاری مکرر به نام مونومر تشکیل شده اند ، این پلیمر های مصنوعی در صنایع زیادی کاربرد دارند . با این حال کاربرد زیاد آن دلیل بر بی عیب بودن این نوع پلیمر نمی باشد ، در ادامه با معایب پلیمر مصنوعی بیشتر آشنا خواهید شد .
پلیمر مصنوعی
واحد های ساختاری تکراری مونومر با همدیگر ، پلیمر مصنوعی و سایر انواع آن را تشکیل می دهند . پلی اتیلن به عنوان یکی از ساده ترین پلیمرها در نظر گرفته می شود ، دارای اتن یا اتیلن به عنوان واحد مونومر است . بسیاری از مواد پلیمری ساختارهای زنجیره مانندی دارند که شبیه پلی اتیلن هستند . پلیمر های مصنوعی گاهی اوقات به عنوان “پلاستیک” نامیده می شوند که معروف ترین آنها نایلون و پلی اتیلن هستند . پلیمرهایی که از اتصال واحدهای مونومر بدون هیچ تغییری در ماده تشکیل می شوند ؛ به عنوان پلیمرهای افزودنی یا پلیمرهای رشد زنجیره ای شناخته می شوند که همگی پلیمرهای مصنوعی هستند . برخی از پلیمرهای مصنوعی که ما در زندگی روزمره از آنها استفاده می کنیم عبارتند از ؛ نایلون های مورد استفاده در پارچه و منسوجات ، تفلون مورد استفاده در تابه های نچسب و پلی وینیل کلرید مورد استفاده در لوله ها . بطری های PET که ما استفاده می کنیم معمولاً از پلیمر مصنوعی به نام پلی اتیلن ترفتالات ساخته شده اند . به دلیل رایج بودن کاربرد پلیمر در صنایع ، تولید انواع پلیمر نیز افزایش یافته است .
انواع
تاکنون پلیمرهای مصنوعی مختلفی اختراع و تولید شده است . شفاف پلیمر تاج انواع پلیمر مصنوعی را ارائه می دهد ، در اینجا به طور خلاصه در مورد تعدادی از انواع پلیمر مصنوعی که در زندگی روزمره استفاده می شود توضیح داده ایم .
- پلی اتیلن کم چگالی : پلیمرهای پلی اتنی با چگالی کم ، رایج ترین نوع پلیمرهای مصنوعی هستند که به طور گسترده در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند .
- نایلون : نایلون از خانواده پلیمرهای مصنوعی است و به پلی آمیدها نیز معروف است . در 28 فوریه سال 1935 توسط شخصی به نام والاس کاروترز در مرکز تحقیقاتی DuPont تولید شد ، نایلون یک پلیمر پرکاربرد است .
- کلرید پلی وینیل : پلی وینیل کلراید یا PVC سومین پلاستیکی است که پس از پلی پروپیلن و پلی اتن تولید می شود . این پی وی سی برای مقاصد ساختمانی استفاده می شود زیرا قوی تر و ارزان تر از سایر جایگزین ها مانند مس یا آهن است .
- پلی پروپیلن : پلی پروپیلن که پلی پروپن نیز نامیده می شود نوعی پلیمر مصنوعی است که در موارد مختلفی مانند بسته بندی ، برچسب زدن ، نوشت افزار ، منسوجات ، پلاستیک و در ظروف قابل استفاده مجدد و تجهیزات آزمایشگاهی استفاده می شود .
معایب پلیمر مصنوعی
با وجود رایج بودن کاربرد پلیمر مصنوعی در صنایع ، معایبی نیز در استفاده از آن ها وجود دارد . از معایب پلیمر های مصنوعی می توان به ؛ زیست سازگاری ضعیف آن ، پردازش پذیری ضعیف و از دست دادن زودهنگام کیفیت مکانیکی ، همگی از نکات منفی این پلیمر ها در کاربردهای مهندسی هستند . بی اثری شیمیایی یا مقاومت در برابر بسیاری از انواع تجزیه شیمیایی ، یک ویژگی مطلوب در بسیاری از پلیمرهای مصنوعی است . از سایر معایب پلیمر ها می توان به ؛ استحکام کششی کم ، شکل پذیری و انعطاف پذیری تحت فشار ، حساسیت حرارتی ، حساسیت شیمیایی ، انعطاف پذیری ضعیف در برابر سایش و اثر زیست محیطی آن اشاره کرد . برخلاف تمامی پلیمر های مصنوعی ، پلیمرهای طبیعی تقریباً همه زیست تخریب پذیر هستند . تعداد کمی از پلیمرهای مصنوعی بسیار زیست تخریب پذیر هستند .
بدون دیدگاه