کاربرد پلیمر

پلیمر نوعی درشت مولکول است که از تعداد زیادی مونومر ساخته شده است ، کاربرد پلیمر دامنه ی گسترده ای دارد که در بسیاری از صنایع همچون ساختمان سازی استفاده می شود


پلیمر نوعی درشت مولکول است که از تعداد زیادی مونومر ساخته شده است ، کاربرد پلیمر دامنه ی گسترده ای دارد که در بسیاری از صنایع همچون ساختمان سازی استفاده می شود .

کاربرد پلیمر

پلیمر ها دسته ای از مواد طبیعی یا مصنوعی است که از مولکول های بسیار بزرگی به نام ماکرومولکول ها تشکیل شده اند . پلیمرها بسیاری از مواد موجود در موجودات زنده از جمله پروتئین ها ، سلولز و اسیدهای نوکلئیک را تشکیل می دهند . علاوه بر این ، آنها اساس مواد معدنی مانند الماس ، کوارتز ، فلدسپات و مواد دست ساز بشر مانند بتن ، شیشه ، کاغذ ، پلاستیک و لاستیک را تشکیل می دهند . کلمه پلیمر تعداد نامشخصی از واحدهای مونومر را معین می کند . هنگامی که تعداد مونومرها بسیار زیاد باشد ، گاهی اوقات این ترکیب را پلیمر بالا می نامند . پلیمرها محدود به مونومرهایی با ترکیب شیمیایی – وزن مولکولی و یا ساختار مشابه نیستند . برخی از پلیمرهای طبیعی از یک نوع مونومر تشکیل شده اند . با این حال ، اکثر پلیمرهای طبیعی و مصنوعی از دو یا چند نوع مختلف مونومر تشکیل شده اند . چنین پلیمرهایی به عنوان کوپلیمر شناخته می شوند . پلی اتیلن شفاف نیز نوعی پلیمر می باشد .

کاربرد پلیمر
بسته بندی نایلونی مواد غذایی به منظور حفظ سلامت محصولات از تولید تا مصرف الزامی است و اطلاعات محصول نیز بر روی آن درج می شود

پلیمر در صنایع

پلیمر ها در صنایع مختلفی کاربرد دارند ، از جمله ؛ تولید قطعات و ابزار خودرویی و لوازم داخلی آن ، لاستیک ها / تولید بسته بندی های مواد غذایی ، دارویی و مواد شیمیایی / ساخت لوازم خانگی مانند مبلمان و کفپوش /  در صنعت ساختمان برای تولید لوله ‌ها ، پوشش ‌های سقف ، در و پنجره‌ ها و سایر محصولات ساختمانی / تولید لوازم ورزشی مانند توپ‌ های فوتبال ، کیف ورزشی ، راکت / ساخت ابزارهای پزشکی مانند ایمپلنت ها ، تجهیزات آزمایشگاهی ، تجهیزات خون ‌گیری و تشخیصی ، تولید رگ های مصنوعی ، عینک و… / در صنایع دارویی برای تولید بسته ‌بندی دارو ، شیرین‌ کننده ‌ها ، ابزار تزریقات و سایر محصولات دارویی / در صنایع غذایی برای تولید ظروف یکبار مصرف ، بسته ‌بندی و محافظت از مواد غذایی و… / استفاده در صنایع الکترونیک برای تولید قطعات الکترونیکی مانند مدارهای چاپی ، قطعات کامپیوتر ، صفحه نمایش ها . پلیمر های صنعتی انواع محبوبی نیز دارند ، همچون ؛ پلی‌اتیلن (PE) که پلیمری سبک‌ وزن و بادوام است . آکریلیک : ترموپلاستیکی شفاف است که برای ساختن پنجره‌ های سقفی و طاق ساختمان به کار می رود . همانطور که گفتیم کاربرد پلیمر در صنایع گسترده می باشد ، در ساخت رول نایلون نیز پلیمر استفاده می شود .

کاربرد پلیمر ساختمانی

یکی از صنایع بزرگی که پلیمر در آن کاربرد وسیعی دارد ، ساختمان سازی و صنعت ساخت و ساز می باشد . از جمله کاربرد پلیمر می توان به استفاده در ؛ درب و پنجره‌ ها ، لوله‌کشی ، رنگ و پوشش ، چسب‌های ساختمانی ، غشاهای مانع بخار ، مصالح کف‌سازی و کف‌پوش‌ها ، انواع عایق‌های حرارتی ، الکتریکی و رطوبتی ، عایق‌های پشت‌بام ، انواع فیلم‌های محافظ ، درزگیرها ، پوشش اجزای ساختمان ، سقف کاذب ، غشاهای ضدرطوبت و حتی به منظور جلوگیری از مسومیت افراد با سرب اشاره کرد . در حالت کلی پلیمر های ساختمانی را می توان از لحاظ کاربرد در سه گروه بستر ها ، پوشش ها و اتصال دهنده ها تقسیم بندی کرد . پلیمر های ساختمانی انواعی دارد که به عنوان افزودنی در مصالح ساختمانی ملات و بتن کاربرد دارند ، بتن های پلیمری بسیار رایج می باشند در این مواد از یک نوع پلیمر به عنوان چسبنده استفاده می شود . بتن های پلیمری کاربرد های گسترده ای دارند از جمله این کاربرد ها ؛ ساخت دیوارهای پیش‌ساخته ، سازه‌های هیدرولیکی مانند مخازن ، ستون‌ها و ساخت‌سازهای زیرزمینی است .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *